26 september 2006

Blaklader

När det börjar blåsa snålt kring ett lag heter att de måste dra på sig de berömda blåställen. Jag tycker det vore synd om Degerfors ska byta färg varje gång de hamnar i brygga. Nej, mer rött och vitt och då framför allt mer eldigt rött. Vulkanlavarött. Kokande eldigt ilsket rött.
Mer eldiga spelare vill jag se. Pratet om risker med övertända spelare är i det här läget rena nonsens. Det räckte att se Degerfors första halvlek mot Assyriska. Då måste blåstället varit på, för kallare spelare har jag inte sett på länge. De blev lite ljumma i andra men inte mer.
Tränare Gustavsson talar om koncentration och förberedelser. Det är ett riktigt beteende normalt. Men nu är det inte normalt eller vanlig serielunk längre.
Snälla Tony, hoppa över alla krångliga taktiska dispositioner för några gångers skull. Spelarna behöver inte denna extra oro om de ska vara en meter fram eller springa två meter åt höger. Ingen kommer ändå att bry sig om laget spelade högt eller lågt försvarspel mot den eller den motståndaren, vare sig det blir Superettan eller, hemska tanke, div 1 nästa år.
I stället för koncentrerade, taktiskt korvstoppade iskalla spelare i blåställ, vill jag se kokande och löpvilliga spelare i eldigt rött från sekund ett. Blaklader är bara för den som vill skydda sig mot smuts.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida


Trackers